2016-os design trendek, amit feltétlenül ismerned kell

Ahogy 2015 a végéhez közeledik, egyre többször merül fel a kérdés: Milyen design trendeket várhatunk 2016-ban? A Freshome magazin összeállított egy Top 5 listát a várható design trendekről és tippeket is adnak ahhoz, hogyan tudjuk könnyedén beilleszteni ezeket a már meglévő környezetbe.

 

Fém - csak rugalmasan

2016 kiugró sztárja a fém lesz, és - tekintettel arra, hogy szinte azonnal kifinomult és elbűvölő hatást lehet vele elérni – nem nehéz belátni, hogy miért. Sima tapintású ezüst, króm, meleg arany, vörös arany vagy réz, minden lakberendezési stílus hasznot húzhat ebből a tendenciából. Az egyik legfontosabb különbség, az eddigi és a 2016 –os trend között, hogy rugalmasság jellemzi majd, így egy pillanatig sem kell majd habozni, ha keverni szeretnéd a különböző fémeket és hangsúlyosan az egyik fajtát, kisebb hangsúllyal pedig egy másikat szeretnél.

Fenntartható design

Régóta ismert, hogy a kulturális trendek, befolyásolják a belsőépítészeti trendeket is, így a jövő évben nagy lökést kaphatnak a környezetbarát belső terek. Összpontosítson az olyan belsőépítészeti elemekre, amelyek nem csak jól néznek ki, hanem a legkisebb „lábnyomot” hagyják maguk után. Ennek elérésére az egyik legegyszerűbb mód a természetes anyagok, mint a fa, kő alkalmazása. Amikor csak lehetséges, válassz kézműves termékeket.

Természet ihlette minták

A következő évben visszatérnek a növényi ihletésű dekorációk, virágos és állat nyomatok. Ahelyett, hogy egy egész szobát nagy és nehéz mintával díszítenél, használd egy vagy két darabon, ami fókuszpontja lehet a térnek.

Geometrikus minták

Amikor vizuálisan érdekessé szeretnénk tenni egy helyiséget, annak nincs egyszerűbb módja, mint geometriai minták alkalmazása. A közelmúltban az érdeklődés és tervezés a 70-es évek inspirálta trend felé fordult. Az a jó benne, hogy könnyen beépíthető bármilyen stílusú kialakításba és egyszerűen, akár textíliákkal elérhetjük a kívánt hatást.

Merészen használt kék

Minden évnek megvan a saját színtrendje, és ez alól természetesen 2016 sem kivétel. Olyan merészebb kék árnyalatok, mint a kobalt, tengerészkék, vagy a királyi kék gyakran láthatóak majd a következő évben. Ha valaki egy egész festést nem szeretne bevállalni, azok számára kiváló megoldás lehet egy hangsúlyosabb bútor átalakítása, így jelentősebb beruházás nélkül vihet trendi színeket otthonába.

Ha természetes anyagokat keresel otthonodba, IDE kattintva tömörfa parkettáink és különleges fából készült mozaikok széles választékát találod.  

Utoljára frissítve:2015. december 08., kedd 14:04

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.