7 tipp - hogyan lehet védettebb a kerted

A magánélet védettsége az egyik leginkább áhított dolog a kertben. Nem számít, milyen csodálatos az erkély vagy mennyire hívogató a terasz, ha a kint tartózkodás közben úgy érezzük magunkat, mintha egy kirakatban állnánk. A Freshome magazin 7 ötletet gyűjtött össze, hogyan varázsolhatunk  nyugodt és védett oázist kertünkből.  

1. Használj cserepes növényeket 
Nagyon sok növényfajta megél nagyobb edényekben, kaspókban, és ez egy jó lehetőség azok számára is, akik nem tulajdonosai az adott ingatlannak, hanem bérlik, hiszen a cserepes növények könnyen mozgathatóak. Használjunk olyan növényfajtákat, mint a bambusz, magas fűfélék, kisebb /törpe gyümölcsfák.

2. Telepíts műsövény paneleket
Nincs locsolás, nincs metszés, és nem kell várakozni a sövény növekedésére - fantasztikus lehetőség, ha nem zavar a tudat, hogy nem élő növények vesznek körül. A panelek többféle méretben is kaphatóak és akár hangszigetelő funkciót is betölthetnek.

3. Növessz sövényt
Inkább az igazi? Az ültetés előtt szánj rá egy kis időt és informálódj arról milyen magas lesz a kiválasztott növény, mekkora a fényigénye, hogyan kell metszeni. A puszpáng és fagyal klasszikus választás sövénynek, de a virágzó bokrok, mint a rododendron vagy babér is magasra nőhet.

4. Használj textilt
A stratégiailag jól elhelyezett szövet szellős tengerparti hangulatot ad és védelmet a kíváncsi tekintetek elől. Ez a leginkább költségkímélő, különösen akkor, ha már van egy teraszunk vagy kerti pavilonunk.

5. Kúszó növényeket minden rácsra
A rácsra futtatott növények szorgalmasan nőnek és kúsznak felfelé, de igazából nem kell megvárni a növények teljes kifejlődését, mivel a rács már eleve csökkenti a beláthatóságot.

6. Növesszél függőleges kertet
Két legyet egy csapásra – hiszen a függőleges kert készülhet fűszernövényekből és zöldségekből, amiket jóízűen elfogyaszthatsz a szezon során. Vehetsz már kész paneleket, vagy építheted saját kezűleg is.

7. Pergola
A pergola mindenképpen nagyobb beruházás, de nincs is ennél jobb módja, hogy szabadtéri nappalit építsél. Kültéri függönyök és fények adhatják hozzá a végső simítást, hogy egy igazán privát hely legyen a csillogó nyári estéken.

Ha tetszett a cikkünk, kérjük like-old Facebook oldalunkon, amennyiben kültéri trópusifa teraszburkolatot keresel IDE kattintva megtekintheted választékunkat. 

Utoljára frissítve:2016. április 05., kedd 11:46

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.