Parkettát szeretne energia-takarékos padlófűtéshez? Megteheti. Kiemelt

A padlófűtés elterjedésével a fa szerelmeseinek hosszú évtizedeken át le kellett mondaniuk az igazi faburkolatról a hidegburkolat javára, hiszen a hagyományos parketták nem voltak alkalmasak erre a célra. Ma, aki korszerű, energia-takarékos padlófűtést terveztet, és parkettát szeretne az otthonába, megteheti. Az ALI parkettagyár felületkezelt, csaphornyos, tömör fa parkettája tökéletes választás padlófűtésre, mert vékony, sűrű szerkezetű fából készül, amely kiváló hővezetése mellett gyors hőleadású.

Nagyon fontos, már az építkezés elején eldönteni, hogy a padlófűtésre parketta kerül. Ebben az esetben a fűtéscsöveket mindig a teljes felületen egyenletesen kell fektetni, egymástól egyenlő távolságra. A csövek felett legalább 3 cm legyen a beton vastagsága, ami biztosítja az egyenletes hő elosztást.

Parkettafektetéskor a beton nedvességtartalma nem lehet több 1,8 % CM (cementestrich) esetén. A felületi egyenetlensége: 2 méteren belül maximum 2 mm lehet. A parkettát hűtött vagy fűtött felületre csak azután szabad leragasztani, ha a hűtő/fűtő rendszer stabilan működik és a lerakó felszín hőmérséklete 20 C körül van.

Használat során fontos betartani, hogy a beton hőmérséklete maximum 29 oC fok legyen.

Mindig biztosítani kell, hogy a levegő 45-60 %-os relatív páratartalmát.

A padlófűtésre fektetett parkettánál három paramétert feltétlen figyelembe kell vennie:

- a fa parketta keménységét
- a parketta vastagságát
- a fa stabilitását

Manapság még nem egy általánosan ismert és bevett gyakorlat a parketták padlófűtésre történő fektetése, ezért feltétlenül csak hozzáértő A

Nem minden fafajta alkalmas padlófűtésre. Ha meg szeretné tudni, hogy fafajtát, milyen keménységű fát és milyen vastagságú parkettát válasszon, akkor keressen bennünket a +36 1 430-0150-es telefonszámon vagy kérjen ingyenes visszahívást ezen a linken: http://tropusifaparketta.hu/?tropusifa=ingyenes-visszahivas

Trópusifa Stúdió
1037 Budapest, Bécsi út 85.
www.tropusifaparketta.hu

Utoljára frissítve:2014. február 28., péntek 13:18

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.