Tetőkerti oázis New Yorkban

Sok kultúrában a kaviár egyet jelent a luxussal, mivel csak a legmagasabb társadalmi osztályba tartozók engedhetik meg maguknak. Talán ez inspirálta Andrew Franz építészmérnököt arra, hogy az egykori kaviár raktárból gyönyörű luxus lakóhelyet alakítson ki.

A tetőtéri apartman Manhattan legdrágább negyedében található és Andrew Franz munkájának végeredménye valóban lélegzetelállító. A hangsúlyt a belső kertre és a tetőtéri teraszra helyezte, ezzel olyan pihentető és elvonulásra alkalmas tereket létrehozva, amely a városban igazi felüdülést jelent.

Az épület történetét bemutatva az építész meghagyta az eredeti fagerendákat és téglafalat, amit gyönyörű parkettával, rengeteg színes díszítéssel és egyedi darabokkal tett különlegessé. A süllyesztett terasz üvegfelületei lehetővé teszik, hogy a legsötétebb hónapokban is természetes fény árassza el a lakás belső tereit.

A tetőn pedig egy kis városi oázist láthatunk tavaszi virágokkal. Az egész lakásra, külső és belső terekre egyaránt jellemzőek az energiahatékonyságot előtérbe helyező műszaki megoldások és őshonos növények, amelyek kevesebb vizet igényelnek.  

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.