Tippek a Shabby Chic stílushoz konyhában

Egy kis nőiesség, és egy kis rusztikusság keveredik, hogy megteremtse a Shabby Chic stílus "kopottasan sikkes" hangulatát. A stílus lényege, az antik, vidéki jellegű bútorok, pasztell, de leginkább fehér, bézs színek, könnyű pamut, vászon anyagok használata és a kényelem előtérbe helyezése. Bár láthatunk gyönyörűen megkomponált belső tereket a magazinokban, nem feltétlenül tudjuk ezeket a saját otthonunkban visszaadni, különösen amikor például a konyháról van szó. Ahhoz szeretnénk tippeket adni, hogy minden menthetetlen romantikus élvezhesse ezt a lakberendezési irányzatot. 

Sötét alappal ez a stílus bizony nem fog működni. Könnyedség, nyitottság és fény jellemzi, így szükséges hozzá a fehér, bézs, világos színek világa.

Sokféle módon belecsempészheti konyhájába a fát, bútorok, tárgyak, evőeszközök formájában. A lényeg, hogy legyen benne! Készítsen akár saját kezűleg újrahasznosított bútorokat, régi fákból, raklapokból.

Szerezzen be régi patikákban használt üvegeket, és töltse fel cukorkával, vagy akár virágokkal őket!

Használjon nyitott polcokat. Alkossa meg a rendezett "káoszt", ami igazán jól illik ehhez a stílushoz. 

A virágmintás konyharuhák, kéztörlők, kiegészítők kötelezőek egy igazi Shabby Chic stílusú konyhába.

Olyan bútorokat használjon, amelynek története van és személyisége.

Keverje bátran a tárgyakat, a bútorokat, a székektől kezdve a konyhai eszközökig párosítsa őket össze. Ez hozza a Shabby Chic eklektikus és szórakoztató varázsát.

Ha ehhez a stílushoz keres padlóburkolatot, IDE kattintva rusztikus tölgy és világos színárnyalatú parketták széles választékát találja. Bemutatótermünkben, pedig személyesen is megtekintheti a mintákat.1036.Bécsi út. 85. 

 

(forrás:homedit.com)

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.